Svenska MMA-Fighters


MMA eller mixed martial arts är en kampsport med sparkar, slag, kast och markkamp. Dess regler tillåter det mesta men till skillnad från andra kampsporter är reglerna i MMA mer inriktade på vad man inte får göra, som till exempel peta i ögonen, slå/sparka i skrevet, dra i håret eller nypas.Svensk flaggaMMA är i Sverige en etablerad sport sedan 1990-talet och dess verksamhet överses av Svenska Mixed Martial Arts Förbundet som bildades 2007. De svenska utövarna har varit relativt framgångsrika och här är en kort presentation av några av dem:

  • Reza Madadi, född 1978 i Iran, tävlar i lättvikt. Han gick sin första professionella MMA match 23 september 2006. Han har deltagit i Superior Challenge flera gånger. Superior Challenge är en svensk MMA-organisation som arrangerar Europas främsta MMA-gala.
  • Alexander Gustafsson, född 1987 i Arboga, tävlar i lätt tungvikt. Under sina nio öfrsta matcher var han obesegrad och han har vunnit tio av sjutton matcher på knockout.
  • Papy Abedi, född 1978 i DK Kongo, tävlar i mellanvikt. Han är svensk-kongolesisk medborgare och debuterade i UFC 2011.
  • Niklas Bäckström, född 1989 i Luleå, tävlar i fjädervikt. Han började träna jiu jitsu som 10-åring och debuterade i UFC den 31 maj 2014. Han är idag rankad som nummer tjugo bland världens fjäderviktare.