Jörgen Kruth – En svensk kampsportsikon


De allra flesta kampsportare i Sverige känner till en av våra största kampsportsutövare genom tiderna Jörgen Kruth. Jörgen kan ackreditera sig som Skandinaviens mest erfarna fighter och även som en av världens bästa fighters i stort.

Jörgen, eller, “The Last Viking” som han kallas i fightingkretsar, har en lång och framgångsrik karriär att se tillbaka på. Jörgen Kruth har med sina 2 vm-titlar i K1′s tungviktsklass ingen i Sverige som kan konkurrera med hans framgångar.

Om man nödvändigtvis ändå känner sig tvungen att försöka, skulle förmodligen Alexander, “The Mauler”, Gustavssons namn dyka upp. Han är den MMA-fighter som kan sägas tagit över facklan efter Kruth, när folk har letat efter någon som kunnat komma att försöka fylla det tomrum Kruth lämnat efter sig. Det är dock ett eget kapitel i sig.

Ny karriär

Närmast väntar en ny karriär för Kruth och där tar han en vändning kanske inte alla hade väntat sig. Det blir numera poker för hela slanten, om man får lov att skriva lite skämtsamt, som kommer dominera Jörgens vardag. Frågan är om han kommer lyckas lika bra vid pokerborden som i ringen. Inför svenska pokerförbundets Poker-SM 2013 sa han själv:

– Jag är helt klart lite ringrostig, men jag ska ligga i hårdträning de närmaste dagarna, så mina motståndare får nog se upp på söndag.

För även om Kruth inte har lika mycket erfarenhet inom Poker som flera av de andra medverkande spelarna i turneringen, är det klart att få har samma vinnarskalle. Och skulle han dessutom spänna ögonen i någon motståndare under en hand, är det möjligt att han kan få någon ur balans.

Allt detta kommer med tiden utvisa sig och vi passar slutligen på att önska Jörgen lycka till i hans framtida karriär som pokerspelare.