För dig som ägnar dig åt styrkelyft


Träning får oss att må bra, både mentalt och fysiskt. Om du ägnar dig åt styrkelyftning vet du om hur viktigt det är att göra alla övningar på ett korrekt sätt. När du tränar med tunga vikter är det väldigt lätt att skada sig om du lyfter fel.

Det finns gott om skydd du kan använda när du tränar. Armbågs- och knäskydd är alltid att föredra vid tunga lyft som belastar de områdena, exempelvis bänkpress och marklyft. Det är också fördelaktigt att ha skydd för handlederna som gör dem mer stabila.

Om du alltid lyfter väldigt tungt är det även viktigt att skydda ländryggen. Det gör du lättast med ett lyftarbälte som du fäster runt magen och ländryggen. Använd endast bältet under de absolut tyngsta lyften, när du lyfter lite lättare är det bra att låta ryggen träna.

Köp dina gymprylar på nätet

Det är mycket fördelaktigt att handla på nätet eftersom priset på produkter ofta är betydligt billigare än i en fysisk butik. Du hittar även ett större utbud och du slipper springa omkring i olika affärer för att hitta något som passar. Om du behöver köpa in träningsutrustning så kan du kolla in NTGear.