Börja med någon kampsport


Kampsporter är kul att hålla på med och dessutom bra för både kropp och själ. Om du redan är en träningsmänniska så är det inte svårt att komma igång med kampsport. Du har antagligen redan till exempel en god fysik och regelbundna träningsvanor.

Är du helt och hållet nybörjare så finns det ändå sätt du kan träna som passar dig och är maximalt effektiva. Det viktigaste med kampsport är disciplin men det är lika viktigt att ha roligt.

Bestäm sport, utrustning och gym

Utrustningen varierar från sport till sport. I många fall går det bra att börja med dina vanliga träningskläder men det som skiljer sig är skyddsutrustningen. Nästan alla kampsporter kräver någon form av skyddsutrustning och det kan vara något att tänka på.

Bestäm dig först för vilken kampsport du vill utöva och gör sedan en lista på utrustningen du behöver. Ta kontakt med det gym du vill träna på och prata gärna med dem om rekommendationer. Skaffa dig det som krävs för sporten du valt till exempel genom att handla på nätet.

Du behöver inte köpa det dyraste och mest avancerade med en gång. Börja med det nödvändigaste och sedan kan du byta ut utrustningen när du avancerar genom sporten du valt.

Men framför allt: njut och ha kul!