Boxning


Boxning har fått kämpa för att behålla sin popularitet. MMA har stulit intresset från boxningen i många fall, mycket tack vare stora svenska framgångar, men det finns ljuspunkter i boxningsvärlden och det är fortfarande den mest populära kampsporten.

Saúl Álvarez

Saúl Álvarez, även känd som El Canelo (kanel på spanska), är en mexikansk boxare som just nu anses vara den överlägset bästa i lätt mellanvikt. Han var tidigare världsmästare hos WBC, WBA och Ring Magazine. Han förlorade sina världsmästartitlar till Floyd Mayweather Jr i september 2013. Mayweather Jr räknas av många som den bästa boxaren om du inte tar hänsyn till vikt och han är dessutom betydligt mer erfaren. Att den snart 25-årige Álvarez fortfarande är att räkna med visade han den 8:e mars i år, 2014, när han besegrade Alfredo Angulo på TKO i rond 10. Hans tidigare resultat samt att han alltid har lägre odds än sina motståndare på bettingsajter som Unibet tyder också på att han ännu är en storfavorit bland många.

Bernard Hopkins

Bernard Hopkins är en av väldigt få boxare som redan under en pågående karriär kan räknas till de bästa någonsin i sin viktklass. The Ring rankade honom som nummer tre på sin topp-tio-lista över de senaste 50 årens bästa mellanviktare. Det är just som mellanviktare han är mest känd, men vann förra året även IBF-titeln i lätt tungvikt. Med sina 49 år är han den äldsta världsmästaren någonsin.

Erik Skoglund

En av de svenska boxarna som spås ha en ljus framtid är den lätte tungviktaren Erik Skoglund. När den 22-årige svensken knockade Danilo D’Agata i nionde ronden i april tog han sin 20:e raka proffsvinst, varav 11 har kommit efter knockout.